Vain taitoja saa vastuuta nopeammin

Sini Saxberg on yksi esimerkki siitä, kuinka YIT:llä opiskelijoista kehittyy tavoitteen mukaisesti esimiehiä. Siihen tarvittiin vain yhteinen tähtäin. Ja työtä.

web yit100 rgb 150px v3
Tyonjohtaja Sini Saxberg
Sinin tie YIT:lle avautui hänen opiskellessaan rakennustekniikan insinööriksi. Sini otti yhteyttä ja pääsi motivoituneille ja suunnitelmallisille opiskelijoille tarkoitettuun YIT Polku -ohjelmaan. Sen mukaisesti hän on edennyt harjoittelijan haalareista vakituiseksi työnjohtajaksi.

Nyt Sinin vastuulla ovat työalueidensa töiden suunnittelu, resurssien kartoitus, työvaiheiden ohjaus ja laadunvalvonta. ”Varmistan, että työvaiheet tehdään oikein, aikataulussa ja kustannustehokkaasti.”

Saxbergin mukaan hyvästä huumorintajusta, rennosta asenteesta ja keskustelutaidoista on apua ammatissa, jossa on tehtävä kiperiäkin päätöksiä ja kannettava niistä vastuu. Haasteisiin pitää tarttua rohkeasti. Esimiehen tulee tietää mitä tapahtuu, missä ja milloin.

Näiden taitojen kehittymisessä hyvä harjoittelupaikka ratkaisee. Sini kokeekin oppineensa YIT:llä paljon niin käytännön rakentamista, esimiehenä työskentelyä, kuin vuorovaikutustaitojakin. Tulevaisuudessa Siniä kiinnostavat erityisesti yhteiskunnallisesti merkittävät projektit, kuten suurten laitosten rakentaminen. ”Haluaisin olla mukana luomassa jotain, joka vaikuttaa kaikkien ihmisten arkeen”. Sini on töissä oikeassa paikassa. YIT:llä jo opiskelijat otetaan mukaan monipuolisten ja mittavien hankkeiden toteutukseen. Ja kun taidot karttuvat, YIT:llä vastuu lisääntyy ja eteneminen on mahdollista.

Saxberg antaakin opiskelijoille vinkin: sammumaton into ja halu oppia ovat hyödyksi – etenkin opiskelujen jälkeen.

Linkki meidänTöihin YIT:lle: http://www.yit.fi/palvelut/yritysinformaatio/tyopaikat
Avoin haku: http://www.yit.fi/palvelut/yritysinformaatio/tyopaikat/avoin_haku
Miksi YIT:lle: http://www.yit.fi/palvelut/yritysinformaatio/tyopaikat/Miksi-YITlle
Together: http://www.yit.fi/togetherPalaa otsikoihin