Voionmaan opiston medialinjat

Voionmaan opisto on viestintään ja taiteeseen erikoistunut kansanopisto Ylöjärvellä. Opiston lukuvuoden mittaiset kansaopistolinjat alkavat vuosittain elokuun puolivälissä ja kestävät kesäkuun alkuun.

Opiston Elokuvakoulu jakaantuu elokuva- ja tv-työn, dokumenttityön ja elokuvanäyttelijätyön linjoihin.
Ura-osio

Elokuva- ja tv-linjalla
tutustutaan elokuvailmaisun perusteisiin ja eri tehtäviin kuvausryhmässä: käsikirjoittaja, ohjaaja, kuvaaja, äänittäjä, leikkaaja, valaisija tai tuottaja.

Dokumenttilinjalla perehdytään dokumentaariseen elokuva- ja tv-ilmaisuun, dokumentin historiaan ja käsikirjoittamiseen, elokuva- ja tv-dramaturgiaan, ohjaukseen, kuvaukseen, äänitykseen, leikkaukseen ja tuotantoon.

Elokuvanäyttelijälinja pitää sisällään paljon elokuvanäyttelijän ja näyttelijän perusopintoja sekä 51 opintopistettä Teatterikorkeakoulun avoimen yliopiston opintoja.

Toimittajakoulutuksessa opiskelija voi valita kirjoittavan toimittajan tai radio, tv ja nettitoimittajan linjan.

Lehtitoimittajat tutustuvat lehtikirjoittamiseen, valokuvaukseen, nettilehtiin ja suorittavat tiedotusopin perusopinnot Tampereen yliopiston vaatimusten mukaan.

Radio- ja tv-toimittajalinjalla keskeistä sisältöä ovat radio-ohjelmat ja suorat lähetykset, videokuvaus ja –editointi ja nettityö. Myös radio- ja tv-toimittajiksi suuntautuneilla on mahdollisuus suorittaa tiedotusopin perusopintokokonaisuus.

Valokuvauslinjalla opetetaan valokuvaajan ammatin eri puolia: kuvajournalismia, dokumenttikuvausta, taide-, studio- ja luontokuvausta.

Hakuaika elokuussa alkaville linjoille on koko kevään ja kesän ajan. Hakemuksen voi tehdä opiston nettisivuilla: voionmaanopisto.fi

Voionmaan opisto järjestää myös ammattitutkintoon valmistavaa koulutusta audiovisuaalisessa viestinnässä ja valokuvauksessa. Koulutuksen jälkeen suoritetaan ammattitutkinnon näyttökokeet.

Lue lisää: Voionmaan opisto

Palaa otsikoihin